Ten Rengine Göre Makyaj Nasıl Yapılır

makyaj-cantamin-vazgecilmezleriKadınların merak ettiği en önemli konulardan birisi Tene rengine göre makyaj yapılması Makyaj yaparken ten rengine dikkat! (230 Kelime) Makyaj kadınların hem ruhen hem fiziksel olarak daha iyi hissetmek için kendilerine yaptıkları bir iyilik. Ancak cildin kusurlarını kapatan makyaj şayet ten rengiyle uyumlu değilse istenilen sonuca ulaşılmaz. Açık tenlilerin en büyük problemi solgunluktur. İlk olarak gereken ten rengine uygun fondöten seçmektir, yoksa boyun, eller ve kollar gibi açıkta kalan diğer bölgeler ile uyuşmayan renk hoş görünmeyecektir. Açık tenlilere en çok yakışan canlı renklerdir. Açık tenlilerin, allığı pembe tonlarında tercih etmelerinde fayda var. Bu tenlerin favori farları ise pembe, mor, gri, yeşil veya mavi tonlarında olmalıdır. Daha ciddi ortamlarda kullanmak üzere yapılacak makyajlarda ise gülkurusu renginde bir allık seçebilirler. 

Açık tenlilerin kaçınması gereken makyaj malzemelerinin başında ise, koyu renkli rujlar geliyor. Orta ten rengi, sıcak bir renge sahip olduğu için makyaja çok fazla ihtiyaç duymamaktadır. Ayrıca orta renkli tenler daha çeşitli renklerde makyaj kullanabilir. Özellikler gözlerde yeşil, koyu gri, kahverengi, bej ve mat toprak tonları kullanarak gözler ön plana çıkarılabilir. İdeal allık rengi mercan tonları olan orta renkli tenler ruj seçimleri bütünüyle kendi zevklerine kalmış. Çünkü hepsi hoş bir görüntü sağlayacaktır. Bu tenler bronz pudraları da rahatlıkla kullanabilirler. Esmer tenler far için kahverengi, gri ve doğal tonları kullanarak güzel bir makyaj yapabilirler. Esmer tenliler makyaj konusunda dikkat etmelidirler. Allık olarak, yoğun renkleri tercih edebilecek olan bu kişiler bronz allıkla yüzlerine ışıltı sağlayabilirler. Esmerlerin karamel, kayısı, böğürtlen ve kırmızı tonları gibi koyu renklerde ruj kullanmaları doğru olacaktır. 

 beyaz ten makyajbuğday ten makyajesmer ten makyajkumral ten makyajsarı ten makyajsarışın ten makyajten rengine göre makyaj

Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Ordan Burdan Haberler
Proudly powered by Blogger